Choicepoint is een internationaal geörienteerd trainingsinstituut voor jongeren en young professionals dat werkt op drie manieren:

  1. We geven trainingen op scholen en onderwijsinstituten in bestaande klassen.
    Vanuit de bekende omgeving van je klas onthullen we al onze geheimen over succes, vertellen we je hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, van een angst afkomt, hoe je gelukkiger wordt en nog veel meer. Het heeft ons 30 jaar gekost om alle informatie te verzamelen, en we delen deze informatie maar al te graag met jou, zodat jij ook jouw leven naar het volgende niveau kunt trekken. We houden van open gesprekken en nodigen je dan ook van harte uit om jouw gedachten te delen. Eén ding garanderen we je wel: een evenement als deze zal je nog lang bijblijven!
  2. Via open trainingen.
    Wil je je kennis, know-how en vaardigheden om te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd te updaten? In onze interactieve, energieke open trainingen leer en versterk je je vaardigheden om de persoon te worden die je werkelijk wilt zijn. Wil je leren hoe je odelen op de snelst mogelijke manier kunt realiseren? Wat dacht je van het leren omgaan van obstakels en uitdagingen, belemmerende gedachten en emoties? Schrijf je nu in voor één van onze trainingen. Sommige zijn zelfs geheel kosteloos!
  3. Door 1-op-1 coaching.
    We coachen je persoonlijk op onderwerpen als angsten, het overwinnen van obstakels, het verbeteren van communicatievaardigheden, relaties, motivatie, zelfvertrouwen, succes, carrièremanagement, doelen stellen, empowerment, en vele andere gebieden. Ben je op zoek naar een personal mindsetcoach, die je door een moeilijke periode heen helpt, of een expert die je helpt je doelen te behalen, dan i dit de beste keus voor jou.

In elke training staat het element van accelerated learning centraal. Accelerateed learning maakt het mogelijk om niet alleen grotere groepen mensen met verschillende leerstijlen tegelijkertijd te trainen, maar ook meer informatie over te brengen in minder tijd.  Seminars en trainingen zijn altijd interactief, en maken het daarom mogelijk om voor iedere deelnemer de juiste manier van leren aan te bieden.

Doelgroep
Choicepoint werkt met jongeren vanaf 16 jaar, met en zonder een fysieke beperking, met scholieren en studenten en met young professionals. Deze doelgroep heeft een enorme voorsprong als het gaat om het volgen van trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Het merendeel van deelnemers die participeert aan trainingen op persoonlijke ontwikkeling is rond de leeftijd van 40 jaar. Deze doelgroep heeft een ruime ervaring en moet ervan overtuigd worden dat bepaalde technieken en strategieën niet werken. Jongeren daarentegen hebben veel meer een open vizier, waardoor niet alleen kennis sneller opgenomen wordt, maar ook sneller in het dagelijks leven toegepast wordt. Zie het als de volgende metafoor: Je kunt jarenlang met een schroevendraaier wel een spijker in de muur slaan, maar als je bij het begin al leert dat je beter een hamer kunt gebruiken, dan heb je daar de rest van je leven profijt van.

Missie
Oprichter Robert van der Wolk, zelf slechtziend sinds 2002, weet als geen ander hoe het is om in een wereld van fysieke beperkingen te leven. Desondanks heeft hij voor een levensstijl gekozen, waarbij hij zichzelf continu uitdaagt zijn grenzen te verleggen.

Om deze reden is de missie van Choicepoint om je te helpen de kwaliteit van je leven te verhogen door je te inspireren en aan te sporen meer uit je leven te halen.

Visie
Je kunt meer dan je denkt. En succes – in welk deel van je leven ook, is makkelijker dan je denkt. Zolang je weet hoe het systeem werkt. Zowel succes als het gebrek aan succes is een gevolg van je handelingen. Doe je de juiste handelingen, dan krijg je het gewenste resultaat. En het ligt in jouw potentieel om alles te doen. Zolang je er maar in gelooft. In dit aspect – je mindset – helpt Choicepoint je om je horizon te verbreden, zaken op een andere manier te bekijken en het leven als een groot speelveld te zien met eindeloze mogelijkheden waarin je met meer gemak meer succes behaalt.

De betekenis van Choicepoint
 Albert Einstein zei ooit eens dat tijd niet is wat het lijkt. Het stroomt niet alleen in één richting. De toekomst bestaat tegelijkertijd met het verleden, in hetzelfde moment.

Stephen Hawking ging nog een stapje verder en zegt dat kwantummechanica niet één definitief resultaat voor een observatie voorspelt. We weten niet exact wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar het voorspelt eerder een aantal verschillende toekomsten en het vertelt ons hoe waarschijnlijk elke toekomst is.

Op school leer je dat tijd in twee richtingen stroomt, namelijk vooruit en achteruit, ofwel de toekomst en het verleden. Maar de hedendaagse wetenschap laat zien dat tijd niet alleen in deze twee richtingen stroomt, maar in drie richtingen. Er is een andere manier dan naar de toekomst of het verleden waarop tijd stroomt. En die derde manier is iets wat we verticale tijd (of vertical time) noemen. Verticale tijd suggereert dat op elk moment in de tijd meerdere gebeurtenissen plaatsvinden op hetzelfde moment. Het geheim is dat ze al reeds zijn gecreëerd.

Vaak zeggen trainers, coaches, movational speakers, managers of vrienden dat je jouw eigen realiteit creëert. Kwantummechanica zegt nu dat dit best zou kunnen kloppen. Maar het zou wellicht nog nauwkeuriger zijn om te zeggen dat in plaats van dat je jouw eigen realiteit creëert, de realiteit al gecreëerd is. We kiezen welke van de reeds gecreëerde mogelijkheden we in ons leven toelaten.

Voor elke situatie van persoonlijke uitdaging (als je gediagnosticeerd bent met een mogelijk levensgevaarlijke conditie) zijn er andere mogelijkheden waarin dit simpelweg niet bestaat. Op wereldniveau, zoals bijvoorbeeld een wereldoorlog, zijn er andere mogelijkheden waarin dit nooit heeft plaatsgevonden. De vraag is: Hoe komen we van de ene naar de andere?

Deze ideeën worden parallelle mogelijkheden (of parallel possibilities) genoemd. Ze werden voor het eerst gesuggereerd in 1957 door dr. Hugh Everett III op de Princeton University in Engeland. Dr. Hugh Everert zegt dat er niet alleen meerdere mogelijkheden zijn, maar ook dat we soms op een moment aankomen waar we van de ene mogelijkheid naar de andere kunnen springen. Hij noemde dit Choicepoints.

We kunnen onze dag beginnen in het bereik van één mogelijkheid. En door de keuzes die we maken, door de technologie die binnen in ons leeft – zowel indicidueel als collectief – kunnen we samenkomen en een zone creëren waarin we naar andere mogelijkheden kunnen springen. Ook al lijkt het alsof we een levensbedreigende conditie hebben, het betekent niet dat we die conditie hoeven te dragen naar zijn volledigheid.

>